This is Halloween, this is Halloween, Halloween, Halloween, Halloween, Halloween…

Nu este o sărbătoare tradiţională românească, dar recunoaştem cu toţii că e printre cele mai distractive împrumutate de la americani. Cu mic, cu mare, hai în noaptea asta să scobim dovleci şi să petrecem de pomină costumaţi, în stil vrăjitoresc, vampiresc sau ce mai preferaţi voi. Partea care mă entuziasmează cel mai mult, cu riscul de a părea jenant de comodă, e statul acasă, pe canapeaua din faţa televizorului, de unde să (re)vizionez filme horror. Nu-mi trebuie decât o pijama, o pătură pufoasă, chipsuri şi-un castron imens de popcorn. M-am gândit să împărtăşesc puţin din experienţa mea halloween-ească printr-o listă cu filme horror din care vă puteţi inspira.

House of 1000 Corpses (2003)

download

Un festin grotesc şi şocant, cu rău de stomac, şi cu siguranţă făcut pentru o audienţă majoră.

Sleepy Hollow (1999)

download (1)

Nici că se poate o poveste care să se încadreze mai bine nopţii de Halloween. Tim Burton a reuşit să redefinească legenda călăreţului fără cap în stilul propriu, inconfundabil. Plus că putem saliva liniştite după încă o apariţie a lui Johnny Depp, fetelor!

Halloween (1978)

download (2)

A reinventat un întreg subgen de filme de groază slasher, cele care îşi au acţiunea în ajunul All Hallows.

The Changeling (1980)

download (3)

O fantomă răzbunătoare, o casă bântuită şi Martin Scorsese. Ce poţi cere mai mult de-atât?

The Amityville Horror (1979)

download (4)

Un pic stupid, de râs oarecum şi plin de momente de speriat previzibile, dar e distractiv dacă nu eşti în starea de spirit pentru chestii foarte întunecate.

Pet Sematary (1989)

images

Cum l-aş fi putut uita pe Stephen King! Am ales Pet Sematary pentru că pur şi simplu nu există îndeajuns de multe filme despre zombii care să înceapă cu învierea grotească a animalului de companie, în cazul de faţă, o pisică.

Poltergeist (1982)

images (1)

They’re here! Cine nu adoră modul în care Carol Anne, inocentă ca un îngeraş, spune replica. Şi clar după ce vezi filmul, îţi vine să scapi de televizor.

Paranormal Activity (2007)

download (5)

Subiect clasic prezentat în ambalajul modern al televiziunii reality. Ţipetele par oneste şi suspansul scârţâitului podelei din hol e adus la un nou nivel.

Blair Witch Project (1999)

download (6)

Printre primele filme de groază sub forma unei înregistrări video făcute de protagonişti. O pădure, o legendă şi câţiva tineri pe care îi mănâncă grav şi vor să se scarpine…

Ju-On: The Grudge [呪怨] (2002)

download (7)

Respiraţia şuierătoare a fantomei e legendară.

The Texas Chainsaw Massacre (1974)

download (8)

Mai mult o casă a măcelului decât una bântuită, dar acest clasic încă dă fiori.

The Nightmare Before Christmas (1993)

download (9)

Una dintre cele mai reuşite animaţii ale lui Burton, incontestabil preferata mea. Deşi se presupune a fi şi pentru copiii de peste 7 ani, trebuie să recunoaştem că unele personaje sunt înfiorătoare ca aspect şi mod de a se purta.

Beetlejuice (1988)

download (11)

Pentru o seară de film în familie. Apariţia excentrică a Winonei Ryder nici că s-ar fi putut potrivi mai bine cu o casă bântuită şi un strigoi pus pe şotii.

Hocus Pocus (1993)

download (10)

Vrăjitoare care vor să obţină imortalitatea prin sacrificiu de copii. La o primă vedere pare un film infantil, dar sunt imagini şi situaţii îndeajuns de terifiante ca să-ţi dea coşmaruri.

Dracula (1992)

images (2)

Și, ca să ne dăm și noi mari un pic, istoria noastră a inspirat unul dintre cele mai cunoscute și bine primite filme despre Drăculea. Nici n-aș fi conceput să nu-l adaug listei.

Sa aveți un Halloween de România cât mai înspăimântător şi vizionare plăcută! Nu uitaţi să încuiaţi bine ferestrele şi să puneţi dovlecii luminaţi pe pervaz, să alunge spiritele rele 😀

Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someoneShare on Tumblr0